Φέτος επιλέγουμε οικολογικό περιτύλιγμα

Η κατανάλωση χαρτιού περιτυλίγματος είναι μια αντιοικολογική συνήθεια που αυξάνει αναίτια τον όγκο των απορριμμάτων μας ιδιαίτερα στην περίοδο των γιορτών. Τόνοι χαρτιού, γκλίτερ και πλαστικό παράγονται με σκοπό απλά να σκιστούν και να πεταχτούν, δεν είναι κρίμα;  Μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε αυτήν την συνήθεια κάνοντας διαφορετικές επιλογές! Διαβάστε παρακάτω 8 ιδέες και επιλέξτε ποιες θα εφαρμόσετε κι εσείς από αυτές τις γιορτές!

1. Περιτύλιγμα με ύφασμα

Πάρτε ένα παλιό μαντίλι ή κάποιο πουκάμισο που δε χρειάζεστε, κόψτε το ύφασμα στο μέγεθος που θέλετε και δημιουργήστε το πιο στιλάτο περιτύλιγμα! Δείτε παρακάτω οδηγίες δεσίματος για να μη δυσκολευτείτε.

2. Χαρτί εφημερίδας

Αν, λέω αν αγοράζετε ακόμα εφημερίδες μην πετάτε το χαρτί, μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλά, ένα από αυτά είναι το περιτύλιγμα. Βάλτε και κορδέλες ή σπάγκο που ήδη έχετε και κλαδάκια από κάποιο φυτό του κήπου σας κι έτοιμο το εναλλακτικό σας περιτύλιγμα! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με χαρτί από περιοδικά!

3. Χρησιμοποιήστε παλιές τσάντες

Κρατήστε τις τσάντες από τα δώρα ή τα ψώνια σας και ξαναχρησιμοποιήστε τις δημιουργικά είτε πάλι ως τσάντες είτε για να τυλίξετε κάποιο δώρο.

4. Συλλογή με διάφορα υλικά

Κρατήστε διάφορα υλικά όπως τούλι, πουγκάκια, κορδέλες, κουτιά, ζελατίνες, βάζα κ.α. φτιάξτε μία συλλογή και αξιοποιήστε τη δημιουργικά όποτε χρειάζεται!

5. Παιδικές δημιουργίες

Ζητήστε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν σε μεγάλα χαρτιά και κατόπιν τυλίξτε με αυτά τα δώρα σας! Θα είναι μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια!

6. Ανακυκλωμένα υλικά

Στην περίπτωση που δεν επιλέξετε κάτι από τα παραπάνω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιτύλιγμα και τσάντες από ανακυκλωμένο χαρτί και να το διακοσμήσετε με το προσωπικό σας γούστο.



Καλή χρονιά με δημιουργικότητα και λιγότερα σκουπίδια!



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Έλα κι εσύ στην παράσταση της Πλαστικούρας

Δύο εκδηλώσεις για την... Πλαστικούρα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μείωση των απορριμμάτων